Barolo winemaker´s dinner

i samarbejde med Kjær Sommerfeldt samt vinhuset Abbona fredag d. 01. februar kl. 18:00

Aftenens vært er Chiara Abbona som driver vinhuset sammen med faderen Marziano Abbona i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte.
Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker.
Markerne er nøje udvalgte siden Papa Celso Abbona startede vinhuset i 1970.
Abbona producerer vin i både Barolo, Babaresco og Barbera, og er mest kendt for deres Dolcetto-vin Papa Celso, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

 

MENU

Hummertærte med græskar & hummersauce
2016 M. Abbona “Cinerino” Viognier, Dogliani

Havtaskehale med endivie, tyttebær & blanketsauce
2017 M. Abbona “Papá Celso” Dolcetto, Dogliani

Farseret fasan med røget spæk, svampe, jordskokpuré, kastanje & trøffelsauce
2014 M. Abbona “La Pieve” Barolo & 2011 Abbona “Cerviano” Barolo

Braiseret ananas & hvid chokoladeis
N.V. Abbona “Piculin” Moscato, Dogliani

Kaffe

 995,- per person

UDSOLGT

 

Helt særligt for denne aften har vi en unik pakke med middag, overnatning samt morgenmad til:
1.590,- per person i standard dobbeltværelse

UDSOLGT

Arrangementet foregår på engelsk for personer over 18 år.
Vi tager højde for allergener & religioner – dette skal informeres senest dagen før.

Området Piemonte ligger i Nordvest Italien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte. Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler. Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.