winemaker´s dinner

med vinhuset Abbona fredag d. 01. februar kl. 18:00

Aftenens vært er Chiara Abbona som driver vinhuset sammen med faderen Marziano Abbona i Dogliani, i Langhe, den sydlige del af Piemonte.
Ligesom mange andre vinhuse har Abbona vinmarker i forskellige områder; Barolo, Barbaresco og Alba, og Abbona råder i dag over 42 ha. vinmarker.
Markerne er nøje udvalgte siden Papa Celso Abbona startede vinhuset i 1970.
Abbona er blandt topproducenterne af både Barolo, Babaresco og Barbera, men helt særligt er også deres Dolcetto-vin Papa Celso.
Papa Celso er den Dolcetto-vin, der oftest har modtaget 3 glas i Gambero Rosso.

 

MENU

Hummertærte med græskar & hummersauce
2016 M. Abbona “Cinerino”, Viognier, Dogliani

Havtaskehale med endivie, tyttebær & blanketsauce
2017 M. Abbona “Papá Celso” Dolcetto, Dogliani

Farseret fasan med røget spæk, svampe, jordskokpuré, kastanje & trøffelsauce
2014 M. Abbona “La Pieve” Barolo & 2011 Abbona “Cerviano” Barolo

Braiseret ananas & hvid chokoladeis
N.V. Abbona “Piculin” Moscato, Dogliani

Kaffe

 

Pris 995,- per person

Køb billet til dette arrangement her
Arrangementet foregår på engelsk for personer over 18 år.
Vi tager højde for allergener & religioner – dette skal informeres senest dagen før.

 

Arrangementet kan suppleres med overnatning i et af slottets elegante værelser.
BOOK OVERNATNING
overnatning købes separat

 

Området Piemonte ligger i Nordvest Italien, ved foden af alperne, som også har givet området navnet Pie (de) Monte.
Piemonte udgør sammen med Toscana det mest fornemme og eftertragtede vindistrikt i Italien med de verdensberømte vine Barolo, Babaresco og Barbera d’Alba som vin-profiler.
Det er især de blå druer Nebbiolo, Barbera og Dolcetto, der er rygrad for vinene fra Piemonte, og kendetegnet er generelt meget gemmepotentielle og sofistikerede vine.